FunX

Mula B moet mogelijk weer terug de gevangenis in

foto: Persfoto Mula B
  1. Newschevron right
  2. Mula B moet mogelijk weer terug de gevangenis in

Mula B is sinds woensdag weer op vrije voeten, maar het zou best kunnen dat de meesterplusser weer de cel in moet! De rapper werd op 25 oktober gearresteerd in Rotterdam met vijfduizend euro cash en een vuurwapen in de auto. Hij deed uiteindelijk niet één, maar hij deed bijna twee weken in de cel en vertelde Morad & Shay wat er die dag gebeurde en hoe het in de gevangenis was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cel vlakbij Thalia

"Het was lang geleden dat ik dit had meegemaakt", zei Mula B. "Het is apart en nooit fijn om vast te zitten, maar ik heb wel kunnen uitrusten." Een dag na zijn arrestatie vond zijn eigen evenement plaats in de Rotterdamse Villa Thalia. De hele tent was uitverkocht, maar Mula was er dus zelf niet bij. Hij zat vast, maar was wel in de buurt: "ironisch genoeg was mijn cel dichtbij de Thalia. Het hoofdbureau in Rotterdam is namelijk dichtbij de club."

Love in de gevangenis

Na vijf dagen werd Mula B naar de gevangenis in Zaanstad gestuurd. Daar werd hij natuurlijk volop herkend door zijn medegevangenen: "Mensen roepen en schreeuwen, maar ik kreeg wel veel love man. Veel mensen vroegen me naar deze industrie en hoe rappers zijn."

context

Het Algemeen Dagblad kopte in een artikel dat Mula B het normaal vond dat rappers een wapen op zak hadden, maar dat spreekt hij tegen bij FunX. "Mij werd gevraagd wat ik met 5000 euro deed en ik zei dat ik een rapper was en dat geld kon verantwoorden. Dat heeft hij waarschijnlijk uit context gehaald en gezegd dat ik dat van het wapen vond." De agent vroeg Mula B ook waarom rappers altijd met wapens lopen en zo'n artiest als Frans Bauer niet. De rapper antwoordde toen kort maar krachtig: "Hebben jullie ooit zijn auto gecontroleerd?"

Terug naar de cel

Mula B heeft nu twee weken vastgezeten, maar er is een kans dat de rapper mogelijk terug moet. De zaak is nu geschorst, omdat de rechter Mula een kans heeft gegeven om zijn zaakjes in orde te krijgen. "Ik ben een eenmanszaak en moet alles zelf doen", zei hij bij FunX. "Als ik binnen zit en buiten kom, dan kan alles naar de tering zijn en is mijn toekomst weg." Daarmee doelt Mula op zijn Plusgas business en natuurlijk zijn muziekcarrière.

Geholpen door rechter en officier van justitie

Mula heeft de rechter en de officier van justitie duidelijk gemaakt dat hij de straf zal accepteren, maar de rapper wilde wel tot de rechtszaak buiten blijven om zijn zaakjes in orde te krijgen. Daarom heeft hij duidelijk gemaakt dat hij niet zal vluchten en zich netjes zal blijven melden. "De rechter en officier van justitie begrepen mij wel. Zij hebben mij daarmee geholpen."

Voorkomen in 2019

"Ik moet ergens in 2019 voorkomen, maar wanneer weet ik niet precies", vertelde hij Morad en Shay. "Maar het zou best kunnen dat ik weer naar binnen moet, maar het zou ook kunnen dat ik een voorwaardelijke straf krijg. Ik hou rekening met alles en ik ben bereid om elke straf te accepteren." De maximale hoogte van de straf is volgens Mula negen maanden tot zes jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie