Up 2 Date

Chinese 'Ice Boy' die door vrieskou naar school liep krijgt flink geldbedrag

foto: People's Daily
  1. Newschevron right
  2. Chinese 'Ice Boy' die door vrieskou naar school liep krijgt flink geldbedrag

Een foto van de achtjarige Wang Fuman ging deze week viral, vanwege zijn bevroren haren en wenkbrauwen. Het ziet er misschien grappig uit, maar eigenlijk is het helemaal niet om te lachen. De jongen uit de Chinese provincie Yunnan loopt elke dag bijna vijf kilometer naar school, of het nu warm of ijskoud is. Op de dag dat zijn leraar de foto maakte, was het negen graden onder nul en moest de jongen in een dun jasje de barre tocht naar school maken.

Leraar

De leraar vertelde aan de Chinese media dat de jongen met bevroren haren binnenkwam lopen: "Het is een schattig jongetje. Hij trok een gekke bek toen hij de klas binnenkwam en zijn klasgenootjes lagen daardoor in een deuk." Even opwarmen zat er helaas ook niet in voor Wang, want de school heeft op dit moment geen verwarming.

Hulp

De foto zorgde voor bezorgde reacties op Social Media-kanaal Weibo. Mensen roepen op tot het doneren van kleding, spullen en geld om de jongen, zijn klasgenoten en de school te helpen. Inmiddels is er al 25.000 euro opgehaald. Op internet circuleert een foto waarop te zien is dat Wang in ieder geval al een lekkere warme jas en handschoenen heeft gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie