Naar homepage
Up 2 Date

Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

Akwasi is sinds zijn toespraak op de Dam regelmatig het mikpunt geweest van haatberichten en zelfs bedreigingen. Dat is nu opnieuw het geval, zo blijkt uit het zorgwekkende bericht dat de rapper gisterenavond deelde op social media. Ene Barry Stulen, een man die betrokken is bij het opleveren van Akwasi's nieuwe huis, heeft namelijk foto's van de woning in een Facebookgroep gedeeld. Daaronder werden verschillende agressieve en bedreigende reacties geplaatst.

"Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis, maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt...DIT IS TOCH NIET NORMAAL?"

REACTIES

Bij het inmiddels verwijderde Facebookbericht in de groep 'Glazenwassers United' schreef Barry: "Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen dat ik vandaag moet opleveren, dus beetje meer respect graag." Voorbeelden van reacties die daarbij verschenen, zijn: "Hang maar een handgranaat aan de deur", "Steek het huis maar in de brand" en "Zal wel geld van z'n slavenfamilie gehad hebben!"

'RECHTEN GESCHONDEN'

Akwasi geeft aan zich niet meer veilig te voelen in zijn eigen huis. "Dit mag niet en dit hoort niet. Mijn rechten zijn fundamenteel geschonden." Onder het bericht ontvangt hij veel steun van zijn volgers, vrienden en collega's. Zo schrijft bijvoorbeeld Sticks: "Wat een onverdiende shit krijg je over je heen. Hang in there, hou je taai. Schandalig dit". Sommige mensen opperen om aangifte te doen of de namen van de reagerende personen door te sturen naar hun werkgevers. Ook wordt de politie getagd onder het bericht.

Glazenwasser op non-actief

Het schoonmaakbedrijf waar de man als glazenwasser voor werkt, heeft afstand genomen van de uitlatingen van hun medewerker. Dat laat het bedrijf in een schriftelijke verklaring weten. De medewerker wordt op non-actief gezet, terwijl het bedrijf uitzoekt welke vervolgstappen ze kunnen en dienen te nemen.

Eerdere bedreigingen
Akwasi ontving vorige maand een serie doodsbedreigingen na zijn Black Lives Matter-toespraak op de Dam. Ook toen deelde hij die reacties op social media. Zijn management gaf toen aan dat er aangifte gedaan zou worden indien mogelijk. De desbetreffende speech zorgde er ook voor dat er meerdere aangiften tegen Akwasi zelf werden gedaan. Of Akwasi nu opnieuw aangifte gaat doen, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie