Up 2 Date

'Kabinet komt met versoepelingen voor horeca en festivals'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Kabinet komt met versoepelingen voor horeca en festivals'

Het kabinet is van plan om met flinke versoepelingen te komen voor onder meer de horeca en festivals. Ook lijkt het erop dat het thuiswerkadvies vervalt. Dat melden NOS en RTL Nieuws.

Middernacht

Restaurants en cafés moeten op dit moment nog om 22.00 uur sluiten. Haagse bronnen melden dat de sluitingstijd waarschijnlijk naar middernacht gaat. Dat geldt ook voor clubs en discotheken. "De exacte eindtijd kan nog veranderen", aldus RTL Nieuws. Daarnaast zijn er plannen om de anderhalve meter in de horeca te laten vervallen. Ook ziet het ernaar uit dat klanten niet meer per se hoeven te zitten.

Festivals

Naast het thuiswerkadvies dat waarschijnlijk gaat vervallen, lijkt het erop dat het advies om maximaal vier mensen per dag thuis te ontvangen ook wordt geschrapt. RTL Nieuws meldt nog dat festivals en grote evenementen over een aantal weken weer mogelijk moeten zijn. De kans is groot dat daarvoor een 1G-systeem gehanteerd gaat worden. Dat betekent dat alle bezoekers van tevoren een coronatest moeten doen.

Aankomende dinsdag vindt er een nieuwe persconferentie plaats, waarin meer duidelijk zal worden. Die zal wat anders dan normaal zijn, aangezien premier Rutte niet aanwezig zal zijn. Die heeft op die dag namelijk een belangrijk debat in de Eerste Kamer.

Ster advertentie
Ster advertentie