Up 2 Date

NS gaat in gesprek met conducteur die reizigers waarschuwt voor 'mediterrane types'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. NS gaat in gesprek met conducteur die reizigers waarschuwt voor 'mediterrane types'

De NS gaat in gesprek met een conducteur die afgelopen woensdagavond reizigers opriep om uit te kijken voor 'mediterrane types'. De spoorwegmaatschappij krijgt op social media een hoop kritiek na de ongepaste omroep van de medewerker.

'Alert zijn op mediterrane types'

Reizigers in de intercity tussen Almere en Lelystad werden gisteren gewaarschuwd om extra goed op hun spullen te letten. De conducteur vond het echter nodig om daaraan toe te voegen dat ze "alert moeten zijn op mediterrane types die naar ons land komen om de boel af te struinen". Logischerwijs waren veel reizigers verbaasd door de uitspraak van de NS-medewerker.

Reizigers uitten vooral op Twitter hun ongenoegen over de discriminerende uitlating. "Een conducteur die omroept dat we op onze spullen moeten letten, top! De toevoeging dat we alert moeten zijn op mediterrane types die naar ons land komen om de boel af te struinen… Lijkt mij nogal ongepast", schrijft een twitteraar. Ook zijn er klachten ingediend bij de spoorwegmaatschappij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In gesprek met conducteur

De NS betreurt de omroep van de conducteur en zegt "iedere vorm van racisme af te keuren". Ook is het bedrijf van plan om in gesprek te gaan met de desbetreffende collega.

Ster advertentie
Ster advertentie