Up 2 Date

Man met vuurwapen en mes bezocht BNNVARA-gebouw om Tim Hofman te vermoorden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man met vuurwapen en mes bezocht BNNVARA-gebouw om Tim Hofman te vermoorden

Vorige maand is er een gewapende man geweest die het BNNVARA-gebouw betrad. De man is ondertussen opgepakt, maar had de missie om Tim Hofman van het leven te beroven. Dat laat BNNVARA in een verklaring weten. Zelf reageert hij via Instagram op de gebeurtenis.

Gewapende man bedreigt Tim Hofman

De man die gewapend was met een mes en een vuurwapen liep vorige maand het gebouw van BNNVARA binnen. Hij zou zich op de avond van 6 september hebben gemeld bij de beveiliging van het gebouw, die de politie inschakelde. De verdachte zou eerder die dag ook al langs de receptioniste zijn geweest om een ontmoeting met Tim Hof man aan te vragen. Dit lukte niet, waardoor hij later terugkeerde naar het gebouw.

BNNVARA-directeur Lonneke van er Zee heeft een verklaring gedeeld, waarin ze laat weten dat de eerste zorgt is uitgegaan naar Tim, de beveiliger, de receptiemedewerker en het redactieteam van BOOS. "Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident."

Tim reageert

Op Instagram reageert Tim op de gebeurtenis. De BOOS-presentator laat weten dat hij geschrokken is, maar blij is dat er niets is gebeurd. "Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op. Over wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen, kunnen we nu nog even niets zeggen: dat komt wellicht later." Hij vervolgt het bericht met dat deze bedreiging de reden was waarom hij afwezig was op zijn sociale media-platformen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie