Up 2 Date

Ouders die levende baby in container stopten, krijgen 15 maanden celstraf

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ouders die levende baby in container stopten, krijgen 15 maanden celstraf

In 2021 lieten twee jonge (toen nog minderjarige) ouders hun eigen kindje levend achter in een ondergrondse afvalcontainer. Afgelopen woensdag verschenen ze voor de rechter en werden ze veroordeeld tot vijftien maanden gevangenis. Twee jaar daarvoor, in 2019, kregen ze ook een kindje en dat hebben ze toen vermoord en begraven. Afgelopen woensdag oordeelde de rechtbank over zowel de poging tot moord in 2021 als de moord in 2019 op hun eigen baby's.

Baby in afvalcontainer

Volgens de rechter hebben de daders totaal niet door wat voor gruwelijks ze tot twee keer toe hebben gedaan. Daarnaast was hun uitleg verwarrend en ongeloofwaardig. Ze verklaarden bijvoorbeeld dat ze dachten dat hun baby al dood was, toen ze haar in de afvalcontainer deden, maar uit de WhatsApp-gesprekken die de rechtbank heeft ingezien , bleek dat ze heel goed wisten dat hun dochter nog leefde.

Plastic tas

Het meisje werd naakt in een plastic boodschappentas gevonden en was onderkoeld, maar verder niet ernstig (fysiek) gewond. Toen ze werd gevonden waren er al vuilniszakken in de container gegooid bovenop de tas waar het meisje in zat. De vondst van het meisje was overal in het nieuws en diezelfde maand meldden de daders van deze horrordaad zich bij de politie. Een paar maanden eerder vond de politie het dode babylichaampje van hun andere dochtertje, begraven in een tuin in Amsterdam. Hoe zij destijds om het leven is gekomen, is vooralsnog onbekend.

Jeugddetentie

Omdat de ouders nog minderjarig waren toen ze hun eigen baby levend in een afvalcontainer achterlieten, zijn ze veroordeeld tot jeugddetentie. Dat wil zeggen dat ze niet naar een normale gevangenis gaan, maar hun celstraf zullen uitzitten in een jeugdgevangenis. Vandaag de dag zijn ze allebei twintig jaar oud. Het geredde meisje is nu 2,5 jaar oud en maakt het naar omstandigheden goed.

Ster advertentie
Ster advertentie