Up 2 Date

Erasmus MC werd door OM gewaarschuwd voor schutter: "Zorgwekkend gedrag"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Erasmus MC werd door OM gewaarschuwd voor schutter: "Zorgwekkend gedrag"

Het OM zou het Erasmus MC al gewaarschuwd hebben voor Fouad L., de schutter die gisteren voor twee schietpartijen en drie doden zorgde in Rotterdam. In een mail die rondgaat op het internet is te lezen hoe het OM spreekt over zijn "psychotische gedrag".

"Psychotisch gedrag"

Op het internet circuleert een mail die afkomstig is van het Openbaar Ministerie en verstuurd werd naar het Erasmus MC. In de mail wordt er gesproken over de Erasmus-schutter die gisteren in Rotterdam voor twee schietpartijen zorgde en drie dodelijke slachtoffers. Hierbij opende hij het vuur op een vrouw van 39 en haar dochter van 14 die bij hem in de buurt zouden wonen. Vervolgens vertrok hij naar het Erasmus MC waar hij een 46-jarige docent neerschoot.

De schutter is geen onbekende van justitie, aangezien hij in 2021 vervolgd en veroordeeld is voor dierenmishandeling. In de mail die het OM naar het Erasmus MC stuurde, werd deze veroordeling genoemd en werd er gesproken over zijn "zorgwekkende gedrag". De schutter, die geïdentificeerd is als Fouad L., zou schreeuwen, hard lachen, halfnaakt in de tuin op een stapel bladeren liggen en psychotisch gedrag vertonen.

OM bevestigt uitsturen mail

Daarnaast vond het OM toentertijd rechtsextremistische beelden op zijn telefoon en video's waarin mensen met messteken om het leven worden gebracht, volgens het NOS. De dader zou kampen met depressies en een alcoholverslaving. Het OM bevestigt aan de NOS dat deze mail begin dit jaar naar het Erasmus MC is verstuurd. "Ik ga ervan uit dat dit bijdraagt aan uw beslissing of de betrokkene in aanmerking komt voor het basisartsdiploma", staat in de mail.

Fouad L. heeft deze mail zelf geplaatst op het forum 4Chan, waar hij zich vaker uitsprak. Zo schreef hij het volgende over de dierenmishandeling aantijgingen. "Ze waren boos dat ik ermee weg kwam." Hij werd hier namelijk deels voor vrijgesproken. Verder benoemt hij dat zijn buurvrouw hem filmde toen hij een konijn mishandelde en zegt hij "gesaboteerd" te zijn door de docenten op zijn opleiding. . "Je kunt beter werkloos en zonder opleiding blijven", deelt hij mee aan zijn "broeders met Asperger". "De hele wereld haat ons. De dood aan de normies."

Ster advertentie
Ster advertentie