Naar homepage
Up 2 Date

RIVM geeft duidelijkheid: Zó mag je seks hebben tijdens coronacrisis

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. RIVM geeft duidelijkheid: Zó mag je seks hebben tijdens coronacrisis

Social distancing en seks: niet bepaald twee dingen die goed samengaan. Gelukkig voor singles heeft het RIVM het advies aangepast omtrent het hebben van sekspartners.

Lichamelijk contact

Voorheen was het hebben van seksueel contact tijdens de lockdown uit den boze, maar daar is nu verandering ingekomen. Sinds donderdag heeft het RIVM hun officiële richtlijn aangepast. "Het is logisch dat u als single ook lichamelijk contact wilt hebben," erkent de overheidsinstantie. "Het is wel extra belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Bespreek samen hoe u dat het beste doet. Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben (bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’), mits u klachtenvrij bent."

Afspraken maken

Maar dat is niet alles. Volgens het RIVM is het ook belangrijk dat je goed van elkaar weet hoeveel mensen je ziet. "Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus."

Kortom, je kunt voortaan gewoon weer een Tinder-match uitnodigen, maar houd je wel aan de regels!

Ster advertentie
Ster advertentie