Up 2 Date

EO-jongeren zamelen ruim 35.000 euro in voor sekswerkers

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. EO-jongeren zamelen ruim 35.000 euro in voor sekswerkers

Door de coronacrisis zitten veel sekswerkers zonder klanten. Aangezien het vanuit hun positie vaak lastig is om in aanmerking te komen voor een regeling zitten veel van hen dus zonder inkomsten. De jongerenvereniging van de EO, BEAM, besloot om zich in te zetten voor de groep en dat leidde tot een prachtig resultaat.

35.000 euro

De actie van de groep heeft ruim 35.000 euro opgeleverd, die zij zullen schenken aan het Leger des Heils ten behoeve van sekswerkers. De cheque is zondagochtend overhandigd.

Veel hulp

Volgens de EO kunnen met het opgehaalde bedrag 234 mensen worden geholpen. "De opbrengst van Code Rood overtreft al onze verwachtingen. Dit is wat jongeren in Nederland samen voor elkaar krijgen. Dat zorgt ervoor dat we als EO BEAM supertrots zijn op onze community", aldus Maarten Vermeulen, hoofdredacteur van EO BEAM.

Leger des Heils blij

Het Leger des Heil is verheugd door de uitkomst en zegt in een reactie: "We zijn ontzettend blij met dit bedrag om acute noodhulp aan vrouwen en mannen te kunnen geven. Een tas met boodschappen of een veilige plek om te slapen zijn zo belangrijk. Het raakt ons dat zoveel jongeren in actie zijn gekomen voor deze mensen, dat ze worden gezien."

Ster advertentie
Ster advertentie