Up 2 Date

Ryanair-passagier biedt excuses aan voor racistische woedeaanval

foto: YouTube / davidlarence
  1. Newschevron right
  2. Ryanair-passagier biedt excuses aan voor racistische woedeaanval

De man die eerder deze maand tijdens een vlucht van Ryanair woedend was en racistische opmerkingen maakte tegen een bejaarde donkere vrouw, heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden in een interview met het Britse ITV.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Geen racist'

Hij verklaarde dat zijn racistische uitspraken 'alleen maar kwamen door een woedeaanval'. "Ik ben op geen enkele manier een racist", zegt hij in het interview. "Ik denk dat ik mijn geduld een beetje verloor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De verklaring van de man voor zijn woedeaanval is dat de vrouw niet op hem reageerde toen hij vroeg of hij voor haar langs mocht naar de stoel bij het raam. Omdat de vrouw niet reageerde werd hij woest en deed hij uitspraken als "Lelijk zwart rotmens."

niet aanvaard

Ook de vrouw, Delsie Gayle, werd in de uitzending aan het woord gelaten. Ze aanvaardt de excuses van de man niet. "Ik ben in mijn leven nog nooit zo beledigd", zegt ze vol emotie. De dochter van Delsie heeft eerder tegen The Huffington Post verklaard dat haar moeder last heeft van artritis, waardoor het iets langer duurde voordat ze op kon staan voor de man.

gemeld bij politie

Ook Ryanair heeft op het incident gereageerd. Volgens vele reageerde de luchtvaartmaatschappij aanvankelijk 'te laks' op het incident. Ryanair heeft verklaard dat ze pas een dag na de woedeaanval van de man hoorden over het incident en het toen meteen hebben gemeld bij de politie.

Volgens hun heeft het Spaanse cabinepersoneel gehandeld volgens de regels voor problemen tussen passagiers en de vrouw een andere stoel toegewezen. Zij wisten toen niet dat er zulke racistische opmerkingen gemaakt waren door de man, verklaart Ryanair.

Ster advertentie
Ster advertentie