Up 2 Date

School in Nijmegen ontruimd: student komt naar school met nepwapen

foto: @Timo van Elst, Politie Nijmegen
  1. Newschevron right
  2. School in Nijmegen ontruimd: student komt naar school met nepwapen

Oops! Een 25-jarige student uit Nijmegen is opgepakt omdat hij vandaag met een nepwapen naar school kwam. Het idee was om een video op te nemen in zijn school. In de video wilde hij de populaire spel Grand Theft Auto nadoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nepwapen

Medewerkers van Technovium belden gelijk de politie nadat een andere student de man met een pistool zag rondlopen. De school werd toen ontruimd. Nadat de politie met busjes en kogelvrije vesten bij de locatie aankwam, kwamen ze er al snel achter dat het om een nepwapen ging. De politie vertelt over het incident aan het AD. "We hebben de school laten ontruimen en hebben de man met het wapen onschadelijk gemaakt. Daarbij gaan we ervan uit dat het om een echt wapen gaat. Zo zag het er ook uit. Pas later bleek dat het een nepwapen was’’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vet heftig'

De man was schijnbaar bezig met een video-opname en wilde dat het zo veel mogelijk op Grand Theft Auto zou lijken. Een andere student op de school was ook getuige en vertelt over de aanhouding. "Hij had een filmpje gemaakt in de stijl van het spel Grand Theft Auto (GTA). De aanhouding was vet heftig.’’ Het gebouw is inmiddels weer geopend en de man wordt op het politiebureau verhoord.

Ster advertentie
Ster advertentie