Up 2 Date

Zeven Nederlanders gearresteerd voor het organiseren van illegale rave in België

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Zeven Nederlanders gearresteerd voor het organiseren van illegale rave in België

Bij de illegale rave in België van afgelopen weekend zijn zeven van de negen aangehouden personen Nederlanders. Zij worden ervan verdacht het feest te hebben georganiseerd. De twee andere verdachten zijn mogelijk betrokken bij het dealen van drugs. Verder zijn er nog tientallen bekeuringen uitgedeeld, dat melden Belgische media.

Aangehouden

Volgens het Belgische Openbaar Ministerie (OM) hadden de zeven Nederlanders die na afloop van de illegale rave werden aangehouden, apparatuur bij zich die vermoedelijk voor het feest is gebruikt. Tijdens de illegale rave in België zijn behalve de zeven vermoedelijke organisatoren ook twee andere personen gearresteerd. Verder zijn er 27 rijbewijzen ingetrokken en konden drie automobilisten niet verder rijden. Twintig mensen kregen een boete wegens het rijden onder invloed van drugs en 47 personen werden beboet voor drugsbezit. Daarnaast zijn er 16 processen-verbaal opgemaakt voor andere drugsdelicten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The end

Het meerdaagse feest op het voormalige militaire terrein in het Belgische Sint-Truiden is vandaag tot een einde gekomen. Vanochtend was het terrein vrijwel leeg, nadat gedurende enkele dagen ongeveer 10.000 feestgangers voor geluidsoverlast hadden gezorgd.

Ster advertentie
Ster advertentie