Up 2 Date

OM eist 18 jaar cel en tbs voor doden en in brand steken Haagse rugbyster

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist 18 jaar cel en tbs voor doden en in brand steken Haagse rugbyster

Ferry T. heeft vandaag te horen gekregen dat het Openbaar Ministerie (OM) achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging eist voor het doden van Renée Barendregt. Het lichaam van de 23-jarige rugbyster werd in mei vorig jaar gevonden in de struiken in Scheveningen. T. stak haar lichaam in brand nadat hij haar met een mes had gestoken.

Geen motief

In de rechtbank van Den Haag vertelde T. vandaag dat hij zich niks meer kon herinneren van het incident. "Ik kan me niet voorstellen dat ik het gedaan heb. Maar ik zie de bewijzen en dan is de kans heel groot dat ik het wel heb gedaan", zei hij. Het verhaal van de verdachte is niet ijzersterk, omdat deskundigen volgens NU.nl geen aanwijzingen hebben gevonden voor overmatig geheugenverlies bij T.

Verder lijkt er geen duidelijk motief te zijn voor het doden van Barendregt. Het slachtoffer lijkt gewoonweg op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn geweest. Ze fietste 's nachts naar huis van een feestje, toen T. haar voorbij reed op een scooter en haar in een zijstraatje opwachtte.

Confrontatie vastgelegd

De verschrikkelijke confrontatie is door verschillende camera's vastgelegd. De familie van Barendregt verliet de zaal toen de beelden getoond werden in de rechtbank. Haar moeder las een slachtofferverklaring voor en vertelde over de nieuwe baan van haar dochter, die bij de brandweer zou gaan werken. "Renée was de dag voor haar tragische einde aangenomen bij de Haagse brandweer. Het is ook in dat verband zo vreselijk pijnlijk dat ze brandend werd aangetroffen door haar toekomstige collega's."

Tijdens de zitting hield T. het niet droog en barstte hij meerdere malen in tranen uit. Hij werd daarop aangesproken door de voorzitter van de rechtbank. "Er zijn andere mensen in de zaal die veel meer reden hebben om te huilen. Ik wil dat u vandaag een grote vent bent en dit zonder huilen doorkomt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie