Up 2 Date

Baby die verdween tijdens chaos luchthaven Kabul terug bij familie

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Baby die verdween tijdens chaos luchthaven Kabul terug bij familie

Sohail Ahmadi, de baby die op 19 augustus aan een Amerikaanse militair was afgestaan, is weer herenigd met zijn familie. Dat meldt persbureau Reuters. De ouders wisten een lange tijd niet waar hun zoontje was.

Overhandigd aan militair

De vader was tijdens de chaos op de luchthaven van Kabul bang dat Sohail zou worden verpletterd en overhandigde hem daarom aan een Amerikaanse militair. De ouders en hun andere kinderen werden geëvacueerd naar de VS en waren in de veronderstelling dat ze daar werden herenigd met Sohail. Eenmaal op het vliegveld aangekomen, was hij nergens te bekennen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevonden door taxichauffeur

Eind november bleek Sohail te zijn meegenomen door Hamid Safi, een 29-jarige taxichauffeur. De man vond de huilende baby op het vliegveld. Toen het hem niet lukte om de ouders van de baby te vinden, besloot hij Sohail zelf mee naar huis te nemen. "Ik hou van deze baby. Als zijn familie wordt gevonden, zal ik hem aan hen geven. Zo niet, dan zal ik hem zelf opvoeden", vertelde Safi aan Reuters.

Familieleden

Safi noemde de baby Mohammad Abed en plaatste foto's van zijn eigen kinderen en de baby op Facebook. Safi's buren herkende Sohail, omdat ze foto’s van de vermiste baby in het nieuws hadden gezien. Familieleden die nog in Afghanistan wonen, zochten contact met Safi, maar de taxichauffeur wilde het kind in eerste instantie niet afstaan. Hij wilde namelijk eerst uit Afghanistan worden geëvacueerd, net als zijn broer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regeling

Na meer dan zeven weken onderhandelen en een korte detentie door de Taliban-politie gaf Safi het kind terug aan familieleden die nog in Kabul wonen. Er werd uiteindelijk een regeling getroffen van 800 euro voor de vijf maanden waarin Safi voor het jongetje zorgde. Sohail is inmiddels samen met zijn familieleden. Het is de bedoeling dat hij in de VS weer wordt herenigd met zijn ouders.

Ster advertentie
Ster advertentie