Up 2 Date

Twee politieagenten vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez

  1. Newschevron right
  2. Twee politieagenten vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez

De politie heeft veel fouten gemaakt bij de arrestatie van Mitch Henriquez. De 42-jarige Arubaan overleed vorig jaar juni na een arrestatie bij het Night at the Park festival in het Zuiderpark in Den Haag. Vandaag werd bekend dat de politie zich niet heeft gehouden aan de aangeleerde procedure. Er is veel te veel geweld gebruikt, waardoor Mitch is overleden. Bij de arrestatie waren vijf agenten betrokken. Twee daarvan worden nu vervolgd.

Nekklem

De agenten maakten verkeerd gebruik van pepperspray en ze gebruikten de omstreden nekklem die ervoor heeft gezorgd dat het strottenhoofd van Henriquez brak. Mitch Henriquez kreeg waarschijnlijk al een zuurstoftekort door de klappen op zijn neus. Hij werd weggebracht in een ME-busje, terwijl hij dringend medische hulp nodig had. In eerste instantie werd verklaard dat hij pas onwel werd in het busje, maar later is die verklaring ingetrokken.

Zware mishandeling

Vorig jaar maakte Henriquez' advocaat al bekend hoe ernstig zijn verwondingen waren. Het Openbaar Ministerie besloot dat twee van de betrokken agenten binnenkort voor de strafrechter moeten verschijnen voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Drie van de agenten gaan vrijuit. Volgens het OM hebben zij geen geweld gebruikt dat heeft geleid tot zijn overlijden.

Rellen

Na de dood van Henriquez ontstonden er verschillende rellen in de Haagse Schilderswijk en volgden er verschillende demonstraties tegen politiegeweld.

Ster advertentie
Ster advertentie