Naar homepage
Up 2 Date

'Dertien agenten ingezet voor jongen met broodje'

  1. Newschevron right
  2. 'Dertien agenten ingezet voor jongen met broodje'

Ophef over een ruige arrestatie van een jongen in een bus in Tilburg. De 25-jarige wilde op verzoek van de chauffeur zijn broodje niet weg doen, waarop er volgens ooggetuigen dertien agenten aan te pas zijn gekomen om hem uiteindelijk hardhandig te arresteren.

De politie stelde zich harder op toen de jongen zich verzette tegen zijn arrestatie. Online verschenen er verschillende video's van het incident.

Onveilig

Volgens medepassagier Yoni had de buschauffeur de politie gebeld, omdat hij zich "niet veilig voelde". Nadat de jongen weigerde zijn broodje weg te leggen, zou de chauffeur uit protest tien minuten met de bus zijn blijven staan. Op aandringen van andere passagiers zou hij toen zijn doorgereden, maar een halte later plukte de politie de jongen uit de bus. Yoni filmde alles en postte het op Facebook.

"Over onnodig politiegeweld gesproken.. Jongen wil broodje niet wegleggen, jongen doet, buiten het niet mogen eten in de bus, niks fout. Niet gescholden niet bedreigd niks.. buschauffeur belt toch politie en komen opdagen met 13 man!! Jongen verzet zich en krijgt flinke klappen... ronduit belachelijk hoe de politie hier optreed, totaal onnodig... schaam je.."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diep triest

Kijkers van de video schrokken van het groot aantal agenten voor een jongen die geen geweld lijkt te gebruiken.

Diep triest.....en dan zeikt de politie dat ze het te druk hebben. 14 agenten voor omdat een jongen een broodje eet....proportioneel gedrag

Is gwn lachwekkend wie doet er nou moeilijk als iemand een broodje eet en dan hebben ze 13 man sterk nosig voor 1 persoon die een broodje eet? Wahahauw xD

Sommigen konden nog begrip opbrengen voor het gedrag van de politie.

"Ik vind het ook, gewoon je broodje wegleggen en je mond houden. Maar als dit geweld gaat om een broodje dan zet ik mijn vraagtekens. Maar misschien heeft hij ook wel zijn grote snuit open getrokken. Respect voor politie is tegenwoordig ver te zoeken"

Reactie politie

In een reactie laat de politie weten niet anders dan normaal te hebben gehandeld. "Veel agenten zijn op straat en die gaan er dan meteen naartoe tot het bericht komt dat de situatie onder controle is." Ook laat een woordvoerder van de politie weten: "De arrestant werkte niet mee en is vervolgens door twee agenten aangehouden. De andere agenten hielden enkel omstanders op afstand."

Daarnaast voegt de politie in een verklaring toe dat er vanwege zinloos geweld tegen ov-personeel specifieke afspraken zijn gemaakt met buschauffeurs. "Eén van die afspraken is dat we snel en adequaat reageren als een chauffeur aan geeft dat er problemen zijn in een bus."

Ster advertentie
Ster advertentie