Up 2 Date

Invallen door showen met wapens in videoclip: twee verdachten opgepakt

foto: Videostill Shooter 2.0
  1. Newschevron right
  2. Invallen door showen met wapens in videoclip: twee verdachten opgepakt

De politie heeft vrijdag invallen verricht in twee woningen in Rotterdam. Dat deden ze nadat ze videoclips op social media hadden gezien waarin vuurwapens en messen werden getoond.

twee verdachten

Volgens de berichtgeving van de politie zijn er twee verdachten aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Beide verdachten komen uit Rotterdam. Eentje is minderjarig: het zou gaan om een 17-jarige jongen. De andere verdachte is een man van 27 jaar oud. De 17-jarige werd in zijn woning aangehouden. De woning werd daarna onderzocht, waarbij de politie ook nog eens 300 euro aan vals geld vond. Het geld is in beslag genomen.

onderzoek nog bezig

De tweede verdachte werd aangehouden op straat, bij de West-Kruiskade. Na de aanhouding onderzocht de politie zijn woning in Rotterdam-Zuid. Bij de zoektochten in beiden woningen zijn geen wapens aangetroffen. De verdachten zitten nog wel vast en worden voorgeleid aan de rechtercommissaris. Het onderzoek is nog volop bezig.

shooter 2.0

Volgens het AD zou één van de bewuste clips Shooter 2.0 zijn van Blacka en Qlas. Die clip werd gisteren uitgebracht. Op social media wordt ook gezegd dat een van de twee verdachten Blacka zou zijn. Diverse fans vermelden dat onder posts over de aanhoudingen. Ook op zijn Instagram schrijven fans "Free Blacka" en "Free" onder zijn laatste posts. De politie wil verder niets zeggen over de identiteit van de verdachten.

echt of nep maakt niet uit

Of de wapens in de videoclip echt of nep zijn maakt de politie niets uit. "Ook met nepwapens kun je veel ellende en onrust veroorzaken", aldus een woordvoerder tegen het AD.

“Dat rappen een door jongeren gewaardeerde, eigentijdse muzikale uitingsvorm is over wat jongeren bezighoudt, is natuurlijk prima. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, is onacceptabel", schrijft de politie in een statement op hun website.

"Vandaar ook dat we direct geacteerd hebben toen we deze video’s onder ogen kregen. We hebben in de driehoek (Politie, OM en Burgemeester) afgesproken voortaan direct op dit soort filmpjes te reageren als we daar kans toe zien. De ernst en risico’s vragen om een zeer actieve houding van de politie en alle andere partners als jeugdwerk, scholen en gemeente."

Ster advertentie
Ster advertentie