Up 2 Date

Melania Trump toont begrip voor Black Lives Matter-protesten in 'verzoenende speech'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Melania Trump toont begrip voor Black Lives Matter-protesten in 'verzoenende speech'

Melania Trump, de echtgenote van president Donald Trump, sprak dinsdagavond op de tweede avond van de Republikeinse conventie. Haar speech vond plaats in het Witte Huis en had een hele andere toon dan die van andere sprekers. Waar veel sprekers juist vol in de aanval gingen, riep Melania op tot kalmte en verzoening. Ook besteedde ze aandacht aan de raciale spanningen in het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racisme

De First Lady vertelde dat ze tijdens haar trip in Ghana nieuwe inzichten had gekregen op het gebied van racisme. "Onze geschiedenis bevat hele lelijke momenten en dat moeten we nooit vergeten." Melania heeft begrip voor de protesten van de afgelopen tijd, alhoewel ze wel stelde dat "plunderen en geweld nooit plaats mag vinden in de naam van gerechtigheid". Over racisme was Melania volstrekt helder: "Het wordt tijd dat mensen geen vooroordelen hebben over iemand anders op basis van hun huidskleur."

Corona

Tevens sprak de 50-jarige troostende woorden voor families die het slachtoffer zijn geworden van de coronapandemie. Volgens Melania doet haar man er alles aan om zo snel mogelijk een vaccin te krijgen voor iedereen en beloofde ze dat hij "niet zou rusten tot hij al het mogelijke heeft gedaan om te zorgen voor iedereen die heeft geleden onder deze vreselijke epidemie".

Vrouwelijke kiezer

De speech van Melania moet er vooral voor zorgen dat vrouwelijke kiezers, een groep bij wie Donald Trump slecht presteert, over de streep worden getrokken. Bekijk hierboven haar volledige speech.

Ster advertentie
Ster advertentie