Up 2 Date

Duizenden mensen komen in Amsterdam samen voor Palestina

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden mensen komen in Amsterdam samen voor Palestina

Meer dan 10.000 mensen doen mee aan de pro-Palestina-demonstratie in Amsterdam, meldt de gemeente. Rond 15:00 uur was de Dam vol, waardoor het tramverkeer op dat moment niet kon passeren.

Demonstratie

De demonstratie begon om 14:00 uur op de Dam, waar de sprekers vanaf een podium toespraken hielden. Op banners achter vliegtuigjes die boven Amsterdam vlogen stonden teksten als ''Make falafel not war'' en ''Love hummus not hamas''. Ragim, afkomstig uit Den Bosch, deelde zijn gedachten met de NOS en zei: ''Het is gewoon heel erg wat zich daar afspeelt. Aan beide kanten natuurlijk. Ik snap niet dat de geschiedenis zich herhaalt. In de Tweede Wereldoorlog waren de Joden de dupe en nu lijkt het alsof de Palestijnen de dupe zijn. Het lijkt alsof we niet leren van de geschiedenis.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verbod

In Frankrijk en steden als Berlijn en Wenen werden deze week pro-Palestijnse demonstraties verboden. Maar de gemeente Amsterdam staat deze bijeenkomst wel toe. Ze willen namelijk de vrijheid van meningsuiting ondersteunen. Wel moeten de organisatoren hun eigen beveiligingsteam hebben om in te grijpen als mensen zich niet aan de regels houden.

Ster advertentie
Ster advertentie