Up 2 Date

Rico Verhoeven verslaat Badr Hari in tweede ronde

  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven verslaat Badr Hari in tweede ronde

En de winnaar is... Rico Verhoeven! Al weken wordt er over bijna niets anders gesproken dan de wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Vanavond was het eindelijk zo ver: Badr en Rico namen het tegen elkaar op in de König Pilsner Arena in Oberhausen.

Geblesseerd

Rico Verhoeven liet meermaals weten dat hij zich fitter dan ooit voelde. Gisteren vertelde hij aan reporter Ouassima dat hij maximaal twee rondes nodig zou hebben om Badr Hari te verslaan. Dat lukt hem, maar het loopt toch iets anders dan iedereen dacht: Badr Hari raakt ernstig gewond en kan niet verder vechten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koning

Rico Verhoeven heeft vier keer eerder zijn Glory-titel met succes verdedigd. Hij heeft alle grote namen al verslagen en claimde meermaals dat hij een betere vechter is dan Badr Hari. De winst van Rico Verhoeven bekroont zijn titel als de enige echte 'King of Kickboxing', maar toch is dit absoluut niet de manier waarop Rico hoopte te winnen. De kickbokskampioen vraagt dan ook om een rematch.

Sportief

Badr Hari reageert erg sportief op de overwinning van Rico Verhoeven. Hij zegt te hebben gekozen voor zijn gezondheid en beslist daarom niet verder te vechten met een blessure. Hij is klaar voor een revanche en belooft hem volgend jaar alsnog knock-out te staan.

''Er stond geen jongen bij mij in de ring, maar een man. Ik denk dat niemand wou dat de wedstrijd zo liep. Ik wou niet zo verliezen, hij wou vast ook niet zo winnen. Rico, kom terug: volgend jaar sla ik je knock-out.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fans

De onderlinge strijd tussen de twee verdwijnt na de wedstrijd als sneeuw voor de zon. In plaats van elkaar verbaal nog verder af te maken, benadrukken de vechters hun dankbaarheid tegenover de fans. Rico Verhoeven schreeuwt onmiddellijk na zijn overwinning: ''I love you all! This bitch is sold out!''

CHAOS

Dat was voor de wedstrijd wel anders: vanaf het begin is de spanning om te snijden, ook in het publiek. Wanneer de vechters geconcentreerd tegenover elkaar staan, ontstaat er totale chaos om hen heen en wordt er zelfs gevochten door de bezoekers.

UITDAGEN

Rico Verhoeven daagde Badr Hari uit tijdens Ziggo Sport Peptalk, waarna Badr Hari onmiddellijk op Facebook en Instagram reageerde met ''Challenge Accepted''. Een jaar eerder had Badr Hari al een target list geplaatst, waarop naast Rico Verhoeven ook namen als Ismael Londt en Tyrone Spong stonden.

Meer titels

Andere winnaars van het Glory-toernooi van vanavond waren Tiffany van Soest (tegen Amel Dehby), Jamal Ben Saddik (tegen Ismael Londt) en Cédric Doumbé (tegen Nieky Holzken).

Ook FunX was erbij! Houd funx.nl in de gaten voor het volledige verslag!

Ster advertentie
Ster advertentie