Up 2 Date

Politie pakt zes jongens op voor duwen van man op spoor Amsterdam Bijlmer Arena

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie pakt zes jongens op voor duwen van man op spoor Amsterdam Bijlmer Arena

De politie heeft zes tieners opgepakt in verband met de vechtpartij van vrijdagavond op treinstation Bijlmer Arena. Daarbij werd een man op het spoor geduwd. De verdachten zijn tussen de 15 en 17 jaar oud. en komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad.

Verdachten melden zich bij politie

Vijf van de zes verdachten hadden zich gemeld bij de politie. Hoogstwaarschijnlijk besloten ze zich te melden nadat de politie afgelopen weekend beelden toonde van het incident. Daarop zijn de gezichten van de jongens onherkenbaar gemaakt, omdat hij waarschijnlijk om jongeren zou gaan. De beelden zouden later herkenbaar getoond worden als de identiteit van de verdachten niet vast komt te staan. De politie is nog op zoek naar meer verdachten en roept hen op zich te melden.

Vechtpartij

Rond 21.25 uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij op het station Bijlmer Arena in Amsterdam. Niet lang daarna verschenen de eerste beelden van het heftige incident op social media. Op een filmpje is te zien hoe een man door een groep van minstens 10 jongeren meermaals wordt geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, terwijl hij op de grond ligt. Omstanders juichen, schreeuwen en filmen, maar grijpen niet in. Wanneer het slachtoffer overeind weet te komen, geeft een van de jongeren hem een duw, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt.

Slachtoffer spoorloos

Van het slachtoffer ontbreekt nog steeds elk spoor. De politie heeft meerdere oproepen gedaan aan hem om zich te komen melden, maar tot op heden zonder resultaat. De politie hoopt dat de man een verklaring wil afleggen.

Ster advertentie
Ster advertentie