FunX Amsterdam

Groep jongeren duwt man op spoor bij vechtpartij Amsterdam Bijlmer Arena

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Groep jongeren duwt man op spoor bij vechtpartij Amsterdam Bijlmer Arena

Een grote groep jongeren heeft gisterenavond een man in elkaar geslagen bij station Amsterdam Bijlmer Arena. De man werd geschopt, geslagen en uiteindelijk zelfs op het spoor geduwd. Het is volgens de politie nog onduidelijk wie de man is en hoe het nu met hem gaat. De politie spreekt van een ernstig geweldsincident.

Filmpje

Rond 21.25 uur kreeg de meldkamer een telefoontje over een vechtpartij op het station. Niet lang daarna verschenen de eerste beelden van het incident op social media. Op een filmpje is te zien hoe een jonge man door een groep van minstens 10 jongeren meermalen wordt geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, terwijl hij op het perron ligt.

Omstanders juichen, schreeuwen en filmen, maar grijpen niet in. Wanneer het slachtoffer overeind weet te komen, geeft een van de jongeren hem een duw, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getuigen

Een politiewoordvoerster noemt de beelden heftig en roept op om de video niet verder te delen. Als je iets gezien hebt of zelf beelden hebt gemaakt, kun je dit aangeven politie. "Indien je getuige bent van dit incident of hier meer over weet kunnen jullie contact opnemen: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000."

"Elk klein stukje informatie kan belangrijk zijn", legt een woordvoerster verder uit aan de NOS. "We proberen de tijdlijn te volgen. Als iemand bijvoorbeeld een grote groep tegelijk in grote haast naar binnen heeft zien gaan of iets anders opvallends heeft gezien, kunnen we de weg volgen die ze zijn gegaan."

Bezorgd

Het is niet duidelijk wie de man is. "We zijn op zoek naar het slachtoffer met een blauwe jas", schrijft de politie op Instagram. "We zijn om twee redenen dringend op zoek naar hem", legt een woordvoerster van de politie uit. "We willen zijn verhaal horen, omdat we de daders willen opsporen. Maar we zijn ook bezorgd: hij wordt onder meer tegen zijn hoofd geschopt, dus dan is het van groot belang dat hij wordt gezien door een dokter."

De politiewoordvoerster sluit niet uit dat het slachtoffer zich bij het ziekenhuis heeft gemeld. "Maar dat is voor ons lastig te achterhalen gezien de privacywetgeving."

Ster advertentie
Ster advertentie