FunX Amsterdam

Vrouw doodgeschoten in portiek in Amsterdam, verdachte dood aangetroffen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw doodgeschoten in portiek in Amsterdam, verdachte dood aangetroffen

In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is vanochtend een vrouw doodgeschoten in een trapportiek in de De Wittenstraat. De politie had al vrij snel een vermoeden wie de dader was, maar de zaak kreeg toch nog een onverwachtse twist. De vermoedelijke schutter werd niet veel later namelijk zelf ook dood aangetroffen in een parkeergarage ietsjes verderop.

Twee slachtoffers

Rond 08.00 uur vanochtend werd het vuur geopend op de vrouw. Niet veel later arriveerden de hulpdiensten. De hulp mocht echter niet meer baten en de vrouw overleed aan haar verwondingen. De politie opende direct de zoektocht naar de vermoedelijke dader. Rond 10.00 meldde de politie op Twitter dat ze de verdachte dood hadden aangetroffen in een parkeergarage in een straat verderop. Agenten hebben nog een traumahelikopter opgeroepen in de hoop de man te redden (en te berechten), maar deze hulp mocht ook niet meer baten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

De politie heeft een zogeheten calamiteitencontainer geplaatst bij de parkeergarage waar de vermoedelijke dader is gevonden. Beide plaatsen delict zijn daarbij afgezet met linten voor onderzoek. Het is nog niet bekend wie de verdachte was en wat zijn band was met de doodgeschoten vrouw. Het is ook niet duidelijk waarom de man de vrouw wilde vermoorden en wie hem dan weer heeft neergeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie