FunX Amsterdam

Explosie bij Supperclub in Amsterdam, geen gewonden

foto: YouTube: AT5
  1. Newschevron right
  2. Explosie bij Supperclub in Amsterdam, geen gewonden

Bij de Supperclub in het centrum van Amsterdam heeft vanmiddag rond 12.30 uur een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen en ook de materiele schade lijkt mee te vallen. De politie en het Team Explosieven Verkenning (TEV) onderzoeken nog wat er precies is gebeurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Volgens de politie is voor de deur van de club aan het Singel zwaar vuurwerk afgestoken met als gevolg dat er een ruit is gebarsten. Ook werden er jerrycans gevonden. Of deze iets met de explosie te maken hebben, is nog niet duidelijk. Er zat in ieder geval geen brandbare vloeistof in.

Getuigen melden aan AT5 dat een man vanmiddag iets bij de club neerlegde, waarna de harde knal plaatsvond. Daarna zou hij zijn gevlucht. De politie heeft dit (nog) niet bevestigd. Of het om een gerichte actie richting de club gaat, is ook nog niet duidelijk.

'Grote impact'

Het personeel van de Supperclub is erg geschrokken. "Gelukkig valt de schade mee, maar ik denk dat mensen niet doorhebben wat de impact van zo'n actie kan zijn op een ondernemer", aldus een woordvoerder tegen AT5. "Er lijkt een soort trend te zijn met explosies in de stad. Het is gewoon bloedirritant."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer explosies

Er vonden de afgelopen tijd vaker explosies plaats bij Amsterdamse uitgaansgelegenheden. Zo was dit afgelopen augustus het geval bij The Harbour Club, die daarna twee maanden dicht moest blijven. Café in the City moest om dezelfde reden tijdelijk dicht en ook bij Palladium vond een explosie plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie