FunX Amsterdam

Tweede explosie bij Leidseplein in korte tijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tweede explosie bij Leidseplein in korte tijd

Op het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam, vlakbij het Leidseplein, is vannacht rond 04.00 uur een explosief afgegaan. Niemand raakte hierbij gewond. Eerder deze week is er op hetzelfde plantsoen ook al een explosief afgegaan.

Explosie

Het explosief ging af voor voor horecagelegenheid Palladium. Door de knal is het raam van de horecazaak vernield. Vlak na de explosie zette de politie de omgeving af. Er werd ook een explosievenverkenner opgeroepen om te kijken of de situatie inmiddels veilig was, meldt NH Nieuws.

Tweede explosie

Eerder deze week was er ook al een explosie op het Kleine Gartmanplantsoen, maar voor een andere horecagelegenheid. Met de eerste explosie werden het portiek en de deur van cafe In The City verwoest. De politie durft niet te zeggen of de twee horecazaken een bewust doelwit zijn. "De explosie was buiten, dus het is altijd de vraag of het op een specifiek pand gericht is, maar dit explosief lag ter hoogte van een ander pand dan bij de horecagelegenheid een paar dagen geleden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getuigen

De knal van de explosie was goed te horen in de omgeving. "Er was net weer een explosie bij het Leidseplein en het klonk precies hetzelfde als een paar dagen terug", liet een buurtbewoner weten aan AT5. "Ik kan het alleen horen, niet zien vanuit mijn huis."

De woordvoerder van de politie meldt dat ze al meerdere getuigen hebben gesproken. "Mede vanwege het warme weer was het, ondanks het tijdstip, nog relatief druk op straat. De knal is ook dusdanig hard geweest dat ook het uitgaanspubliek en verschillende politie-eenheden op straat het hebben gehoord en een schok door hun lijf hebben gevoeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie