Naar homepage
Up 2 Date

Wederom mogelijk explosief gevonden bij Poolse supermarkt in Beverwijk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wederom mogelijk explosief gevonden bij Poolse supermarkt in Beverwijk

Bij een Poolse supermarkt in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is een mogelijk explosief gevonden. De politie deed daar in de nacht van zondag op maandag onderzoek en had de directe omgeving afgezet. Het is inmiddels de derde keer dat de supermarkt het doelwit is van een aanslag.

Vorig jaar ook al doelwit

De supermarkt was eind vorig jaar ook al het doelwit van een aanslag. Binnen een week vonden er namelijk twee explosies plaats bij de winkel. Naast de supermarkt in Beverwijk vonden bij verschillende Poolse supermarkten in het land explosies plaats, waaronder in Heeswijk-Dinther, Tilburg en Aalsmeer. Ook werd er in Rotterdam een supermarkt tot twee keer toe beschoten. Voor het laatste geval werden uiteindelijk vijf mannen aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdachte aangehouden

Rond 01:00 kreeg de politie een melding binnen van een verdachte situatie bij de supermarkt in Beverwijk. Volgens een woordvoerder van de politie werden bij de winkel spullen gevonden die lijken op een explosief. Het onderzoek is nog in volle gang en inmiddels is er in de omgeving van de supermarkt ook een verdachte aangehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie