Naar homepage
OMG

Man (28) om het leven door explosie van eigen gender reveal-toestel

foto: Facebook: Chris Pekny
  1. Newschevron right
  2. Man (28) om het leven door explosie van eigen gender reveal-toestel

De 28-jarige Christopher Pekny, een aanstaande vader uit New York, ontwikkelde samen met zijn broertje een eigen gender reveal-toestel. Het apparaat werd zo ontwikkeld dat het blauwe of roze rook moest laten zien, waardoor het geslacht van het baby'tje zou worden onthuld. Toen het apparaat ineens explodeerde, ging het helemaal mis. Christopher overleed ter plekke en zijn broertje raakte zwaargewond, meldt het AD.

Harde klap

Op een zondagmorgen zaten de twee broers te werken aan de bouw van het apparaat. Tijdens deze voorbereidingen in de garage explodeerde het toestel om nog onbekende redenen. Christopher overleed aan een ernstig hoofdletsel. Het broertje van de aanstaande vader moest met spoed een zware knieoperatie ondergaan.

Dit nieuws kwam voor de nabestaanden natuurlijk als een harde klap. De oudste broer, Peter, toonde zijn intense verdriet en ongeloof in een interview met USA Today: ''Mijn broer was echt bezig zich te settelen en zijn wilde jongere jaren achter zich te laten. Ik zag in alles hoe hij aan het veranderen was en de hoop die hij had. Dit wens ik aan niemand toe.'' Ook de vriendin van Christopher sprak haar verdriet uit op haar Facebook-pagina: ''Ik ben niet klaar om te praten over wat er is gebeurd. Ik ga kapot van verdriet.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Dat gender reveals de afgelopen jaren steeds populairder en extremer zijn geworden is een feit. Men blijft de meeste bizarre en creatieve manieren bedenken om het geslacht van baby's bekend te maken. Die creaties zijn echter niet altijd zonder gevaar. In 2019 kwam er al een Amerikaanse vrouw om het leven door een gender reveal-explosie. Ook hebben gender reveal party's in het verleden geleid tot heftige bosbranden in Arizona en Californië.

Ster advertentie
Ster advertentie