Naar homepage
Up 2 Date

Gender reveal party zorgt voor extreme bosbrand en miljoenen aan schade

foto: youtube/kgun9
  1. Newschevron right
  2. Gender reveal party zorgt voor extreme bosbrand en miljoenen aan schade

Meestal geef je een gender reveal party omdat je daar gelukkig van wordt, maar voor grenswacht Dennis Dickey eindigde het als een van de slechtste dagen in zijn leven. De gender reveal party die ze vorig jaar in april gaven, zorgde voor miljoenen dollars aan schade dankzij een enorme bosbrand die door hun feestje ontstond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extreme bosbrand

Om het geslacht van zijn kind te raden, kreeg de Amerikaanse man uit Arizona de opdracht om op afstand op een doel schieten waar roze of blauw poeder uit zou komen. Dennis Dickey schoot raak, maar dat leverde naast een kleurtje ook een bosbrand op die uiteindelijk een gebied van 190 vierkante kilometer in de as legde.

800 brandweermannen

Dennis Dickey schoot op een doel waar de legale en zeer explosieve substantie Tannerite in zat. Dat is een goedje waar sluipschutters mee trainen, maar wat blijkbaar vaker gebruikt wordt bij gender reveal parties. De combinatie van de explosie en de stevige wind zorgde ervoor dat het vuur zich snel wist te verspreiden. Er ontstond een extreem grote bosbrand waar achthonderd brandweermannen een week over deden om te blussen.

Rekening: 8 miljoen dollar

Als je dacht dat een kinderwagen van duizend euro al duur was, dan moet je Dennis Dickey eens vragen naar de rekening van die bosbrand in het Coronado National Forest. De schade was acht miljoen dollar! Dennis hoeft gelukkig niet de volle pond te betalen. Vrijdag gaf hij in de rechtbank aan dat het een ongeluk was en dat hij zich verschrikkelijk voelde. Dat heeft blijkbaar geholpen, want Dennis hoeft 'maar' 220.000 dollar te betalen voor het stuk land dat verwoest is door hun gender reveal party. De helft van dat bedrag haalt hij uit zijn pensioenfonds. De andere helft wordt de komende twintig jaar door hem afgelost.

Maar... jongetje of meisje?

Het is onbekend of hij vader van een jongetje of meisje is geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie