FunX

Mag moeder zich bemoeien met liefdesleven dochter (27)? FunX-luisteraars geven advies

  1. Newschevron right
  2. Mag moeder zich bemoeien met liefdesleven dochter (27)? FunX-luisteraars geven advies

Deze week behandelt Fernando een Dating Dilemma van een moeder. Haar dochter is 27 en fully focussed op haar carrière, maar heeft nog nooit een relatie gehad. Deze bezorgde mama is bang dat haar dochter voor altijd single en kinderloos blijft en wil haar daarom aan een man helpen. Maar is dat wel iets waar een moeder zich mee mag bemoeien?

Brief

'Ik ben een trotse moeder van een superleuke dochter van 27 jaar. Ze is slim, knap, heeft een goede baan en is eigenlijk alles wat je in een partner zoekt. Maar ik maak me grote zorgen om haar, want ze heeft nog nooit een relatie gehad. Ze is alleen maar bezig met haar carrière. Op haar leeftijd was ik al getrouwd en was ik zwanger van mijn tweede kind.

Als ik hierover praat met haar, krijgen we altijd ruzie. Ik vind dat ze meer werk moet maken van een relatie. Tegenwoordig zit iedereen toch op Tinder? Maar ze wil dat niet eens uitproberen. Dus laatst heb ik haar telefoonnummer gegeven aan leuke jongen op werk. Hier hebben we uiteindelijk hele erge ruzie over gekregen.

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Hoe kan ik mijn dochter aan een man krijgen? En hoe bespreek ik dit met haar. Ik wil het beste voor haar, maar dat begrijpt ze niet.'

Reacties

FunX-luisteraars waren het bijna unaniem over eens dat deze mama zich een beetje in moet houden. Volgens luisteraar Defany is de dochter volwassen genoeg om zelf beslissingen te maken: "Ik vind dat die moeder haar met rust moet laten. Blijkbaar is ze nog niet toe aan een relatie." Frederique was het daar mee eens: "Je moet als moeder achter de keuze van je dochter of zoon staan. Je moet niets forceren, dat is sowieso geen fijn gevoel."

Samira kwam met een opvallende theorie: "Heeft die moeder er wel eens over nagedacht dat haar dochter misschien op vrouwen valt?" Volgens Samira zou het zo kunnen zijn dat de dochter daarom zo flipte toen haar moeder haar nummer aan een man gaf.

Ster advertentie
Ster advertentie