Naar homepage
Up 2 Date

Politie onderzoekt explosie bij Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie onderzoekt explosie bij Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel

Bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, die zondag in het nieuws was omdat kerkgangers daar een verslaggever aanvielen, heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Dat meldt de politie op Twitter. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel schade aan de voorkant van het gebouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vuurwerkbom'

Volgens een politiewoordvoerder zou het om een vuurwerkbom gaan, zo meldt het AD. De politie is de zaak momenteel nog aan het onderzoeken. Het is nog niet bekend of het om een gerichte actie gaat, maar gezien de gebeurtenissen van afgelopen zondag lijkt die kans vrij groot. De kerk opende ondanks de coronamaatregelen toen weer haar deuren, waardoor er veel pers aanwezig was. Dat leidde ertoe dat een verslaggever van RTV Rijnmond werd aangevallen door een kerkganger. Een 43-jarige man werd aangehouden en later weer vrijgelaten.

Excuses

De kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel bood gisteren haar excuses aan voor de gebeurtenis. Dominee Anthonie de Kort toonde zondagavond in zijn preek echter begrip voor de aanval. "We hebben vanmorgen te maken gehad met dingen waar we best begrip voor kunnen tonen als we steeds zo getreiterd en getergd zijn, als onrust gebeurt."

Protest tegen dominee

Dominee de Kort kwam al vaker in opspraak, omdat hij stelt dat homoseksualiteit moet worden uitgebannen. Dat werd onlangs behandeld in een aflevering van de YouTube-serie BOOS met Tim Hofman. Begin deze maand protesteerden honderden mensen met regenboogvlaggen bij het gemeentehuis in Krimpen aan den IJssel tegen de uitspraken van de dominee. Ze eisen dat de gemeente "niet langer wegkijkt".

Ster advertentie
Ster advertentie