Up 2 Date

Kerkbezoekers op Urk en in Krimpen vallen journalisten aan

foto: ter illustratie - Shutterstockfoto: ter illustratie - Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kerkbezoekers op Urk en in Krimpen vallen journalisten aan

Er zijn zondagochtend verslaggevers aangevallen. Bij de Mieraskerk in Krimpen kreeg een journalist van Rijnmond een trap en een klap en bij de Sionkerk op Urk werd een verslaggever van PowNed geschopt, geslagen en bewust aangereden.

Trap in buik

De politie heeft bij de Mieraskerk een 43-jarige man uit Krimpen aangehouden. Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat verslaggever Jacco van Giessen van Rijnmond iemand aan het interviewen was en dat er toen een kerkganger op hem afkwam en de verslaggever een klap en een trap in zijn buik gaf.

Aangifte

De beelden staan op camera en de verslaggever gaat aangifte doen. Het bestuur van de kerk heeft excuus gemaakt en belooft in gesprek te gaan met de dader. Op Twitter schrijft de politie: "Laat journalisten hun werk doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Urk

Ook op Urk was het raak. Twee jongeren hebben een verslaggever en cameraman van PowNed belaagd. De verslaggever werd geschopt, geslagen en belandde op de motorkap van een parkerende auto, toen de bestuurder weigerde voor hem te stoppen. Wat er precies is voorgevallen, kan een politiewoordvoerder niet vertellen. "Het is nu weer redelijk rustig. De kerkdienst is bezig."

Deuren weer open

Eerder deze week werd bekend dat de Sionkerk op Urk en de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel de deuren weer openen voor alle leden zonder gezondheidsklachten. In de eerste kerk is er plek voor zo'n 500 mensen en in de andere kerk passen 1.500 mensen. Mondkapjes zijn niet verplicht en er hoeft geen afstand te worden gehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie