FunX Amsterdam

Drie Amsterdammers aangehouden voor verkopen van drugs via Telegram

foto: Unsplash | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Drie Amsterdammers aangehouden voor verkopen van drugs via Telegram

De politie heeft gisteren drie mannen van 19 en 20 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het verkopen van drugs via Telegram. Ze zouden het account CEOamsterdam beheren, dat op grote schaal verschillende soorten verdovende middelen aanbiedt.

'Overal heen sturen'

De politie kwam advertenties van de verdachten tegen op Telegram, waarin foto's, video's en reviews van klanten werden gedeeld. Er werd onder meer geadverteerd met xtc, ghb, ketamine, lsd en speed, die de aanbieder 'overal heen kon sturen, zowel in Nederland als het buitenland'. De douane zou omzeild kunnen worden.

Toch niet zo anoniem

"In onderzoeken op Telegram wanen de verdachten zich vaak anoniem en doen ze zich vaak anders en groter voor dan dat ze echt zijn", aldus een coördinator van de Dienst Landelijke Recherche in het politiebericht. "Online doen ze zich voor als stoere jongens die hun criminele zaakjes professioneel aanpakken, maar dit blijkt vaak niet zo te zijn. Ook in deze zaak waren de verdachten minder goed in het verbergen van hun drugs en identiteit dan ze dachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek gaat door

De politie zet het onderzoek door, ook naar de klanten en leden van het Telegramkanaal waarin de advertenties werden geplaatst. Dat hebben ze ook laten weten middels een waarschuwingsbericht in de chatgroep. "Of je nou koper, verkoper of meelezer bent, ook op Telegram laat iedereen zijn online sporen achter. Met deze chatgesprekken, betaal- en klantgegevens gaat ons onderzoek door. Bedenk alvast wanneer jij voor het laatst contact hebt gehad met 'CEO'."

Ster advertentie
Ster advertentie