Up 2 Date

Australische held 'Eggboy' doneert bijna $100.000 aan slachtoffers Christchurch

foto: YouTube: Facts
  1. Newschevron right
  2. Australische held 'Eggboy' doneert bijna $100.000 aan slachtoffers Christchurch

De Australische tiener William Connolly, beter bekend als Eggboy, werd eerder dit jaar al beschouwd als een ware held. Hij sloeg toen een ei kapot op het hoofd van de Australische senator Fraser Anning die controversiële uitspraken deed over de terreuraanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Er werden crowdfundingsacties gestart om geld in te zamelen voor Eggboys eventuele juridische kosten, maar de jongen wordt niet vervolgd en het geld blijkt niet nodig. Het bedrag van bijna 100.000 Australische dollar doneert William daarom nu volledig aan de slachtoffers van de aanslagen.

"Voor degene die het nog niet weten: er zijn twee GoFundMe-pagina's opgezet om mijn juridische kosten te dekken en om 'meer eieren te kopen'. Gelukkig had ik een gratis pro deo advocaat en heb ik dus geen juridische kosten. Ik heb besloten al het geld te doneren om de slachtoffers van het bloedbad wat verlichting te bieden."

Live op tv

Anning linkte in een tweet de terreuraanslagen aan het migratiebeleid en dat schoot bij zowel William als flink wat andere mensen in het verkeerde keelgat. De politicus, die op het moment van het ei-incident een live televisie-interview aan het geven was, reageerde door de eigooier een paar klappen te geven. Ook hij wordt niet vervolgd, omdat hij handelde uit zelfverdediging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terreuraanslagen

Bij de terreuraanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch kwamen 15 maart 51 mensen om het leven. De verdachte, rechts-extremist Brenton Tarrant, streamde de beelden waarop te zien is hoe hij iedereen in de gebouwen neerschoot live op internet. Hij werd aangeklaagd voor 50 moorden en 39 pogingen tot moord.

Ster advertentie
Ster advertentie