Up 2 Date

'Eenzame' koningin Elizabeth tijdens begrafenis van Prins Philip domineert Britse ochtendkranten

foto: Jonathan Brady/AFPfoto: Jonathan Brady/AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Eenzame' koningin Elizabeth tijdens begrafenis van Prins Philip domineert Britse ochtendkranten

De begrafenis van prins Philip vond vanwege de huidige coronamaatregelen plaats in kleine kring. In totaal waren er dertig mensen aanwezig. In de Britse media gaat momenteel foto viral van koningin Elizabeth die tijdens de dienst helemaal alleen zat.

Alleen tijdens ceremonie

Vanwege de strenge coronamaatregelen zat koningin Elizabeth helemaal alleen tijdens de ceremonie in de St. George's Chapel. Niemand van haar dierbaren mocht naast haar zitten. De andere familieleden zaten allemaal bij hun eigen gezin, op twee meter afstand van andere gezinnen.

'Het eenzaamste afscheid'

Zo schrijft tabloid Daily Star Sunday dat de koningin 'echt alleen' was. Sunday Mirror noemt dit 'het eenzaamste afscheid' en Sunday Express beschrijft hoe Elizabeth betraand in de kerkbanken zat, maar ook dat ze in gedachten niet alleen was. "We delen allemaal haar verdriet." In Nederland keken er 1.067.000 mensen naar de uitvaart van de Britse prins Philip op NPO1.

Prins Philip

Prins Philip is vrijdag 9 april op 99-jarige leeftijd overleden. De prins kampte al langer met gezondheidsproblemen en werd met enige regelmaat opgenomen in het ziekenhuis. Zaterdag heeft de Britse koninklijke familie afscheid genomen van hun man, vader en opa.

Ster advertentie
Ster advertentie