Up 2 Date

Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

De Britse prins Philip is op 99-jarige leeftijd overleden. De man van koningin Elizabeth overleed vanochtend op Windsor Castle, meldt Buckingham Palace.

Website op zwart

Het Britse koningshuis laat in een Instagram-post weten dat de prins is overleden, vervolgens ging de website van de royals op zwart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Met diepe droefheid heeft Hare Majesteit de Koningin het overlijden aangekondigd van haar geliefde echtgenoot, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip, Hertog van Edinburgh. Zijne Koninklijke Hoogheid is vanmorgen vredig overleden in Windsor Castle. De koninklijke familie rouwt samen met mensen over de hele wereld om zijn verlies. Verdere aankondigingen zullen te zijner tijd worden gedaan.

The Royal Family

Gezondheidsproblemen

De prins op leeftijd kampte al langer met gezondheidsproblemen en werd met enige regelmaat opgenomen in het ziekenhuis. In 2019 raakte de prins nog betrokken bij een auto-ongeval en besloot daarna zelf zijn rijbewijs in te leveren.

Hertog van Edinburgh

Prins Philip kwam oorspronkelijk uit een Griekse en Deense koninklijke familie. In 1934 leerde hij queen Elizabeth kennen en nadat hij toestemming van koning George VI kreeg om met haar te trouwen, deed hij net voor het huwelijk afstand van zijn koninklijke titels. Bij zijn huwelijk ontving hij de titel hertog van Edinburg.

Ster advertentie
Ster advertentie