Up 2 Date

Brits koningshuis reageert op aantijging racisme Harry en Meghan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Brits koningshuis reageert op aantijging racisme Harry en Meghan

Het Britse koningshuis heeft in een officiële verklaring gereageerd op het controversiële interview van prins Harry en Meghan Markle. Hun openhartige gesprek met Oprah heeft veel losgemaakt in Groot-Brittannië. Meghan vertelde onder andere dat er tijdens haar zwangerschap bizarre gesprekken plaatsvonden over de mogelijke huidskleur van Archie.

Huidskleur

"De aangehaalde zaken, in het bijzonder die over ras, zijn zorgwekkend. Hoewel sommige herinneringen uiteen kunnen lopen, worden ze heel serieus genomen en door de familie besproken in privésfeer", staat er in het statement.

Meghan, die van gemengde afkomst is, vertelde in het interview dat Archie mogelijk geen beveiliging en titel zou krijgen. "Daarnaast waren er zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huidskleur zou zijn als hij werd geboren."

Gebrek aan steun

Een ander verwijt dat Prins Harry en Meghan Markle, die vorig jaar afstand namen van hun koninklijke titels en taken, maakten was dat ze zich onbegrepen en ongesteund voelden. Door alle druk die Meghan tijdens haar zwangerschap kreeg van het Britse koningshuis en de Britse media werd ze suïcidaal: "Ik wilde gewoon niet meer leven. Dat was een heel duidelijke, angstaanjagende en constante gedachte die ik had." Op hulp vanuit de familie kon ze toen niet rekenen.

Het Britse Koningshuis is 'verdrietig' om dat te horen, zo staat in het statement. "Harry, Meghan en Archie zullen altijd zeer geliefde familieleden blijven".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie