Up 2 Date

Tien doden en meerdere gewonden in Colorado bij schietpartij in supermarkt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Tien doden en meerdere gewonden in Colorado bij schietpartij in supermarkt

In het Amerikaanse Colorado zijn tien mensen om het leven gekomen en meerdere gewonden gevallen nadat een schutter het vuur opende in een supermarkt. De politie heeft een verdachte opgepakt. Op beelden is te zien hoe een bebloede man met ontbloot bovenlichaam wordt afgevoerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet veilig

De schietpartij vond maandagmiddag rond 15:00 uur plaats in de stad Boulder. Ooggetuigen vertellen aan CNN dat ze plotseling schoten hoorden. Daarna zetten alle winkeliers het op een rennen.

Een van de ooggetuigen vertelt dat hij zich nergens meer veilig voelt: “Dit voelde als de veiligste plek van Amerika en ik ben nu bijna vermoord omdat ik een blikje frisdrank en een zak chips ging halen.”

Identiteit

De politie heeft nog niks bekendgemaakt over de identiteit of het motief van de verdachte. Wel is de identiteit van een van de doden bekendgemaakt. Het gaat om de 51-jarige politieman en vader van 7 kinderen, Eric Talley. De andere namen deelt de politie pas wanneer alle familieleden van de slachtoffers zijn ingelicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanslagen Atlanta

De schietpartij vindt minder dan een week plaats na de aanslagen op drie massagesalons in Atlanta. Daar vielen acht doden.

Ster advertentie
Ster advertentie