Up 2 Date

$2,7 miljoen ingezameld voor zonen van vrouw die omkwam bij aanslagen in Atlanta

foto: Go Fund Mefoto: Go Fund Me
  1. Newschevron right
  2. $2,7 miljoen ingezameld voor zonen van vrouw die omkwam bij aanslagen in Atlanta

Er is meer dan 2,7 miljoen dollar opgehaald voor de zonen van een van de vrouwen die vorige week dood werd geschoten bij de aanslagen in Atlanta. Randy Park, de oudste zoon, startte vorige week een inzamelingsactie om de kosten van de uitvaart, een paar maanden huur en andere rekeningen te kunnen betalen. Het doel lag op 20.000 dollar en dat bedrag is dus ruimschoots gehaald.

Alleenstaande moeder

Hyun Jung Grant was een van acht mensen die om het leven kwam bij de aanslagen op verschillende massagesalons in Atlanta. “Ze was een alleenstaande moeder die haar hele leven had toegewijd aan de zorg voor mij en mijn broertje”, is te lezen op de inzamelingswebsite. “Ze was een van mijn beste vrienden en de sterkste invloed op wie we vandaag de dag zijn.”

De 22-jarige Park en zijn broertje woonden samen met hun moeder in de Verenigde Staten. De rest van hun familie woont in Zuid-Korea. Ze hebben dus niemand om op terug te vallen. "Hoe graag ik ook wil rouwen en verwerken dat ze er niet meer is, heb ik een jonger broertje om voor te zorgen en zaken die ik moet oplossen als gevolg van deze tragedie. Eerlijk gezegd heb ik geen tijd om te rouwen."

Dankbaar

De broers hebben veel te regelen de komende weken: hun woonsituatie, de uitvaart van hun moeder en het betalen van alle rekeningen. Dankzij alle donateurs hoeven ze zich de komende tijd in ieder geval geen zorgen te maken om hun financiën.

In een update laat Park weten heel erg dankbaar te zijn voor het opgehaalde bedrag. "Ik weet niet hoe ook maar één woord dat ik hier schrijf ooit kan overbrengen hoe dankbaar en gezegend ik ben om zoveel steun te ontvangen." Hij laat weten zich bijna schuldig te voelen om zoveel steun te krijgen. "Deel alsjeblieft de steun die je mij hebt gegeven ook met anderen die bang of onzeker zijn over de wereld waarin we leven. Ik kan het niet helpen, maar ik voel me egoïstisch voor alle aandacht die dit heeft gekregen."

Park sluit af door te schrijven dat zijn moeder nu gerust kan zijn: "Wetende dat ik gesteund word door de hele wereld."

Anti-Aziatisch racisme

Zes van de acht slachtoffers van de aanslagen waren Aziatische vrouwen. Hoewel in eerste instantie werd gesproken over een racistisch motief, bleek schutter Rober Aaron Long mogelijk andere beweegredenen te hebben. De 21-jarige man erkende aan de politie seksverslaafd te zijn en hij zou de massagesalons daarvoor verantwoordelijk hebben gehouden.

Ongeacht het motief van de schutter, hebben de aanslagen geleid tot flinke protesten tegen anti-Aziatisch racisme en geweld. Het racisme, haat en geweld tegenover personen met een Aziatische achtergrond is sinds de uitbraak van het coronavirus een groeiend probleem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie