Up 2 Date

Gaan de militaire controles bij Schiphol ooit nog stoppen?

  1. Newschevron right
  2. Gaan de militaire controles bij Schiphol ooit nog stoppen?

Het zal je vast niet zijn ontgaan: millitairen die extra controles uitvoeren bij Schiphol. Het zorgt voor irritant lange files bij de toegangsweg tot de luchthaven en dat zal nog wel een tijdje zo doorgaan. Gaat het ooit stoppen? En waarom zijn deze controles verlengd? Morad & Shay belden daarover met Volkskrant-onderzoeksjournalist Huib Modderkolk.

"Het is heel moeilijk om ermee te stoppen. Dan moet je wel heel duidelijk kunnen maken wanneer het nu wel veilig is en dus de dreiging er niet meer is. Het hangt allemaal af van de informatie, maar dat wordt tot nu toe niet bekendgemaakt."

UPDATE 18/08/16: Een gedeelte van de veiligheidsmaatregelen op en rond Schiphol wordt verminderd. Dat hebben hebben de gemeente, justitie, marechaussee/politie in Haarlemmermeer en het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid besloten.

Eind juli kwam er een gerucht of tip binnen bij de inlichtingendienst over een eventuele dreiging. Er was te weinig informatie over een concrete dreiging, maar ook teveel om helemaal niks te doen. "Het gaat over iets tegen een luchthaven of specifiek tegen Schiphol. Daarom is besloten die controles uit te voeren."

Skip de auto

Is het niet gewoon beter om de trein naar Schiphol te nemen in plaats van de auto? Misschien wel. "Treinreizigers worden nauwelijks extra gecontroleerd."

Ster advertentie
Ster advertentie