Up 2 Date

Man (20) veroordeeld tot vier jaar cel voor moord op Pop Smoke

foto: YouTube: POP SMOKE
  1. Newschevron right
  2. Man (20) veroordeeld tot vier jaar cel voor moord op Pop Smoke

Meer dan drie jaar geleden kwam Pop Smoke om het leven. De veelbelovende rapper werd doodgeschoten in een huis in Los Angeles en lange tijd heerste er veel onduidelijkheid rondom de zaak. Vandaag is daar verandering in gekomen: een 20-jarige man is tot vier jaar cel veroordeeld voor de moord op Pop Smoke. Dat meldt Los Angeles Times.

Vier verdachten

In totaal zijn er vier mannen gearresteerd na de dood van Pop Smoke. Van hen pleitte een 20-jarige man, die 17 was toen de moord plaatsvond, in de jeugdrechtbank van Inglewood schuldig aan de overval en moord. Hij werd vervoordeeld tot vier jaar cel en twee jaar in een jeugdinrichting. Zijn naam is niet bekendgemaakt, omdat hij minderjarig was op het moment van de schietpartij.

De drie anderen zijn ook aangeklaagd voor de moord. Van een tweetal, destijds 15 en 17, is de naam ook niet bekendgemaakt. Zij en de 19-jarige Corey Walker wachten nog op hun straf.

Pop Smoke

Bashar Barakah Jackson, zoals Pop Smoke echt heet, werd op 19 februari 2020 tijdens een gewelddadige overval doodgeschoten in een huis in Los Angeles. Een paar maanden later werd zijn debuutalbum, mede door de hulp van 50 Cent als producer, uitgebracht. Shoot for the Stars, Aim for the Moon bleef lang na de dood van Pop Smoke meerdere streamingrecords verbreken.

Ster advertentie
Ster advertentie