Up 2 Date

Aardbeving Haïti zorgt voor minstens 304 doden en honderden gewonden en vermisten

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Aardbeving Haïti zorgt voor minstens 304 doden en honderden gewonden en vermisten

Haïti is zaterdag getroffen door een hevige aardbeving. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 304, zeker 1800 mensen raakten gewond en honderden mensen worden vermist. Zowel de beving als de naschokken hebben tot veel schade geleid in het land.

Schade

De aardbeving vond plaats om 08.30 uur lokale tijd en had volgens Europese en Amerikaanse geologen een kracht van 7,2. Daarna volgden meerdere naschokken met een kracht tussen de 4,1 en 5,2. De meeste schade lijkt te zijn aangericht in het zuidelijke deel van Haïti. Ook in de dichtstbijzijnde grote stad, Les Cayes met 126.000 inwoners, is veel schade aangericht. Daar wordt nog steeds gezocht naar overlevenden. Persbureau Reuters sprak een inwoner die vertelde dat hij overal waar hij kwam 'kreten van pijn' hoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noodtoestand

Volgens het Rode Kruis is de toegang tot de getroffen buurten slecht. "De telecommunicatiesystemen zijn uitgevallen en de veiligheid blijft een punt van zorg", vertelt een woordvoerder aan de NOS. Premier Ariel Henry heeft voor een maand de noodtoestand afgekondigd. Verschillende landen hebben al hulp aangeboden, waaronder de Verenigde Staten.

Ster advertentie
Ster advertentie