Up 2 Date

Politie klaagt Neymar niet aan voor verkrachting

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie klaagt Neymar niet aan voor verkrachting

De Braziliaanse voetballer Neymar wordt door de politie niet aangeklaagd wegens verkrachting of geweldpleging. Begin vorige maand beweerde een 26-jarige Braziliaanse vrouw door hem verkracht te zijn in een hotelkamer in Parijs, maar wegens gebrek aan bewijs is dat onderzoek nu stopgezet. Dat kans dat Neymar een strafzaak krijgt, is daardoor een stuk kleiner geworden.

AFPERSING?

Neymar heeft vanaf het begin af aan ontkend dat hij de vrouw zou hebben verkracht. Hij gaf aan het slachtoffer te zijn van afpersing. Om dat extra te onderbouwen, deelde de 27-jarige voetballer een WhatsApp-gesprek met de vrouw die hem heeft aangeklaagd. Daarin stuurt zij hem pikante foto's en video's en probeert ze hem te verleiden. Ook is er een video online verschenen waarin de vrouw duidelijk geweld gebruikt tegen Neymar en niet andersom.

vijftien dagen

De politie is gestopt met het onderzoek, maar het is aan het Braziliaanse Openbaar Ministerie om te oordelen hoe het nu verdergaat. Binnen vijftien dagen moet er besloten worden of er eventueel alsnog een extra onderzoek of een vervolging komt.

Ster advertentie
Ster advertentie