Up 2 Date

Manifestatie op Museumplein tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Manifestatie op Museumplein tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Op het Museumplein in Amsterdam kwamen een paar honderd mensen samen om te betogen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitzending van BOOS over seksueel wangedrag bij The Voice of Holland.

No blame, but change

De manifestatie, genaamd 'No blame, but change', is georganiseerd door de stichting Wij zijn M. Het idee achter het protest is om de politiek aan te sporen meer haast te maken bij de invoering van een nieuwe zedenwet, waarmee alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar worden. Nu moet er voor een veroordeling nog sprake zijn van dwang, bedreiging of geweld.

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft gezegd dat een dergelijke nieuwe wet er in 2024 kan komen, maar dat vindt Wij zijn M te ver weg.

Museumplein

De betogers verzamelden zich op het Museumplein om onder andere naar verschillende toespraken te luisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie