Up 2 Date

'Meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk onder voorwaarden'

foto: Haris Faiz
  1. Newschevron right
  2. 'Meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk onder voorwaarden'

Meerdaagse evenementen en festivals worden weer mogelijk onder voorwaarden, dat is wat ingewijden maandagochtend laten weten. Het is nog onbekend hoe die voorwaarden precies in elkaar steken. Dat wordt nog verder uitgewerkt, waarna dinsdag een formeel besluit wordt genomen.

'Goede hoop'

Het is zeer waarschijnlijk dat er een maximaal aantal bezoekers komt op basis van een percentage van de normale capaciteit. Daarnaast wordt gekeken hoe er eventueel gewerkt kan worden met toegangsbewijzen en coronatesten.

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) liet maandag in het tv-programma Goedemorgen Nederland weten dat de cultuur- en evenementensector op 'beter nieuws' kunnen rekenen dan tot nu toe is uitgelekt. Zonder enige details te noemen, gaf ze aan 'goede hoop' te hebben voor evenementen.

Uitgelekte versoepelingen

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen dinsdag een persconferentie geven over versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 25 september. Na overleg in het Catshuis afgelopen zondag lekte al uit dat de 1,5-metermaatregel hoogstwaarschijnlijk komt te vervallen.

Ook lekte uit dat de horeca nog altijd dicht moet blijven tussen 0.00 uur en 06.00 uur. Wel mag 75 procent van het maximaal aantal bezoekers het café in, aangezien de 1,5-metermaatregel komt te vervallen. Bezoekers moeten dan een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Ook voor theaters, bioscopen en musea zal een toegangsbewijs gaan gelden.

Ster advertentie
Ster advertentie