Naar homepage
Up 2 Date

De lockdown in Wuhan is na bijna drie maanden voorbij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. De lockdown in Wuhan is na bijna drie maanden voorbij

De lockdown in Wuhan is voorbij. In de Chinese miljoenenstad werd in januari de eerste coronabesmetting vastgesteld. De stad ging diezelfde maand in lockdown en na bijna drie maanden, 76 dagen om precies te zijn, mogen de mensen hun huis weer uit.

In China zijn er zo'n 80.000 besmettingen bekend van het coronavirus. Het grootste deel kwam uit Wuhan waar zeker 50.000 besmettingen bekend zijn. De stad ging op 23 januari op slot en veranderde door de lockdown al snel van miljoenenstad tot spookstad. In de afgelopen weken werden de maatregelen al wat soepeler, maar nog steeds mocht niemand de stad in- of uitreizen. Nu is ook dat veranderd. Het openbaar vervoer rijdt weer en ook de wegen en het luchtverkeer zijn open. Volgens persbureau Reuters zullen er naar verwachting zeker zo'n 55.000 mensen de stad verlaten per vliegtuig of trein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede coronagolf wordt niet uitgesloten

Toch betekent dit niet dat alles nu opgelost is. Omdat de overheid een mogelijke tweede coronagolf niet uitsluit, worden mensen goed in de gaten gehouden. Zo worden inwoners van Wuhan nog steeds aangespoord hun wijken, de stad en zelfs de provincie niet te verlaten, tenzij het echt nodig is. Ook moet iedereen nog een mondkapje dragen en door middel van een app kunnen aantonen gezond te zijn. Daarmee wordt ook gecheckt of er recent contact geweest is met een besmet persoon.

Lichtshow

Het einde van de lockdown werd groots gevierd met een spectaculaire lichtshow in de miljoenenstad. Check de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie