Up 2 Date

Twitter heft schorsing van Geert Wilders op na drie dagen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twitter heft schorsing van Geert Wilders op na drie dagen

Geert Wilders is weer terug op Twitter na een schorsing van drie dagen. De PVV-leider heeft vandaag een tweet gedeeld met een screenshot waaruit blijkt dat het socialemediaplatform haar excuses aanbiedt voor de schorsing.

"Ik ben er weer"

Twitter besloot het account van Wilders te blokkeren nadat de politicus een tweet stuurde die gericht was aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. In de tweet sprak Wilders over 'het geweld van de intolerante ideologie islam' en noemde hij de profeet Mohammed een 'valse profeet'. De PVV-leider ging in beroep tegen de beslissing van Twitter en werd klaarblijkelijk in het gelijk gesteld, aangezien hij vandaag "Ik ben er weer" tweette.

Fout gemaakt

In het bericht van Twitter aan Wilders valt te lezen dat het support-team van het bedrijf een fout heeft gemaakt. "We hebben geconstateerd dat er geen regels zijn overtreden en hebben uw account volledig hersteld. We verontschuldigen ons voor het ongemak en waarderen het dat u de tijd nam om in beroep te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijheid van meningsuiting

Gisteren werd bekend dat Tesla-oprichter Elon Musk Twitter gaat overnemen voor 44 miljard dollar (41 miljard euro). Wat Musk precies wil met Twitter, is nog niet helemaal duidelijk. Wel geeft hij in een tweet aan dat hij Twitter als een belangrijk middel ziet voor de vrijheid van meningsuiting. Ook geeft hij aan Twitter "beter dan ooit" te willen maken met allerlei nieuwe functies. Zo wil hij onder meer de algoritmes van Twitter 'open source' maken, waardoor gebruikers zelf aan Twitter kunnen sleutelen.

Ster advertentie
Ster advertentie