Up 2 Date

Twitter schorst account Geert Wilders na haatdragende tweets over islam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twitter schorst account Geert Wilders na haatdragende tweets over islam

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is geschorst. Dat heeft Twitter besloten nadat de politicus een tweet stuurde die gericht was aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif.

'Haatdragend gedrag'

Twitter heeft Wilders laten weten dat hij de regels rondom haatdragend gedrag heeft overtreden. In de tweet aan Sharif sprak Wilders over 'het geweld van de intolerante ideologie islam' en noemde hij de profeet Mohammed een 'valse profeet'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In beroep tegen beslissing

Aan de NOS laat Wilders weten dat hij de schorsing kon laten opheffen door zijn tweet te verwijderen. Als hij dat doet, krijgt hij zijn account binnen twaalf uur terug. Dat vind de PVV-leider 'raar', omdat Twitter na een eerste klacht over de bewuste tweet liet weten dat ie niet verwijderd hoefde te worden. Daar kwam het socialmediaplatform later dus op terug.

Wilders is uiteindelijk in beroep gegaan tegen de beslissing van Twitter. Het is nog onbekend wanneer er een uitspraak komt. De PVV-leider hoopte dat het maximaal twee dagen zou duren. "Maar het duurt inmiddels al veel langer", zegt hij tegen de NOS. De laatste tweet van de politicus is nu van 20 april.

Ster advertentie
Ster advertentie