Up 2 Date

Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

Het last minute afgelaste festival Vestiville leek heel even een van de grootste Europese urban festivals ooit te worden, maar bleek al snel too good to be true. De line-up stond vol grote internationale namen, maar die zijn nooit op het Belgische podium verschenen. Desondanks is headliner Cardi B toch echt betaald. Dat liet ze zelf weten via een inmiddels verwijderde Instagrampost. Daarin staat dat er 750.000 dollar (ongeveer 667.000 euro) voor haar optreden betaald is én dat er een privéjet geregeld was.

Schulden

De organisatoren van Vestiville, Ravuth Ty en zijn zus, zijn opgepakt en worden verdacht van oplichting, witwassen en misbruik van vertrouwen. Naast dat ze een grote chaos hebben veroorzaakt en duizenden bezoekers enorm kwaad hebben gemaakt, laten ze grote schulden na: tal van leveranciers en andere betrokkenen zijn niet betaald. De kans is heel groot dat Cardi het geld echter niet terug hoeft te geven aangezien zij niks kan doen aan het cancelen van het festival.

Grote oplichter

Ravuth Ty, bekend van het duo Two Crooks, is geen onbekende in de evenementenbusiness. Aan het AD vertellen dj's Don Diablo en Vato Gonzalez niet bepaald positieve ervaringen met hem te hebben. Ze zijn dan ook niet verbaasd dat Ravuth is opgepakt: "Deze pathologische leugenaar heeft de industrie voor miljoenen opgelicht. Door zijn bedrijven te laten klappen en te vluchten naar het buitenland is hij er iedere keer mee weggekomen. Iedereen in de Nederlandse dancescene kotst deze meneer uit."

Ster advertentie
Ster advertentie