Up 2 Date

Ciara en Dennis zijn vertrokken, nieuwe storm komt eraan: Ellen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ciara en Dennis zijn vertrokken, nieuwe storm komt eraan: Ellen

De afgelopen twee weken raasden de stormen ‘Ciara’ en ‘Dennis’ al over Nederland, maar daar blijft het hoogstwaarschijnlijk niet bij. Het komende weekend kunnen we het bezoek van de storm Ellen verwachten die er misschien ook aankomt. Maar niet getreurd: er is ook kans op (een beetje) zon!

Ellen

Er is een kans dat we aankomend weekend voor het eerst drie zondagsstormen op rij krijgen met dank aan de storm Ellen. De Buienradar-meteoroloog Martijn Dorrestein laat RTL Nieuws weten: "Het is nog even afwachten, maar er wordt weer veel wind verwacht en er bestaat een kans op zware windstoten tussen 75 en 100 km/u."

Flink huisgehouden

De stormen Dennis en Ciara hebben het afgelopen weekend flink huisgehouden, vooral in Groot Brittannië. De stormen brachten minder schade aan dan bij de Britten maar ook in Nederland was er flink wat te merken van de stormen. Naast de honderden bomen die over het hele land zijn omgevallen stortte er in Texel een gevel van een woning. In de Zuid-Hollandse plaats Gouderak waaide er zelfs een dak van een huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naam voor de stormen

In Nederland was het de eerste keer dat een storm een naam kreeg, en dat zelfs twee weekenden achter elkaar. Het geven van een naam doen we in Nederland sinds September door een besluit van het Koninklijke Nederlands Meteorologisch Instituut. De reden hiervoor is om mensen bewust te maken van de gevaren. Het KNMI zegt in een reactie tegen het RTL Nieuws: "Het blijkt dat het geven van een naam de bewustwording vergroot en mensen aanzet tot actie. We hopen hiermee letsel te voorkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie